Ezt a 4 bűnözőt kész csoda lenne a fantomképeik alapján elkapni!

Kétségkívül izgalmas és nehéz feladat lehet fantomképeket rajzolni: az ember jó eséllyel sosem látta az illetőt azelőtt, és csupán a szemtanúk elmondásaira támaszkodhat. Te le tudnál rajzolni valakit, ha csak annyit tudnál róla, hogy közepes méretű, egymáshoz közel ülő, barna szemei, hosszú, vékony orra, átlagosan telt ajkai és rövid, sötét haja volt? Na ugye!

Persze, aki hivatás gyanánt űzi ezt a mesterséget, attól igazán elvárhatnánk, hogy nálunk jobban értsen hozzá, de hát nem alakulhat mindig minden az elvárásaink szerint. Következzen hát néhány szörnyű fantomkép és a tettes, akit ábrázolnak!

Ted Bundy

Ted Bundy
Ted BundyForrás / Reddit

Ted Bundy, aki a múlt században számtalan gyilkosságot követett el, egyfelől vonzó külsejének köszönhette "sikerét", ugyanis az emberek (főleg az áldozatul kiszemelt nők) automatikusan jobban megbíztak benne, nem feltételezték, hogy rossz szándékai lennének. Nos, a fantomképe ennek ellenére nem sikerült túl esztétikusra, és nem is igazán fedezhető fel hasonlóság. Érdekesség viszont, hogy a sorozatgyilkost végül az egyik áldozaton talált harapásnyom és egy fogászati vizsgálat buktatta le.

Gary Leon Ridgway

Gary Leon Ridgway
Gary Leon RidgwayForrás / Alamy Stock Photo
Gary Leon Ridgway fantomképe
Gary Leon Ridgway fantomképeForrás / True Crime Magazine, Matteo Omied

A fantomképen mintha egy Beatles-emlékzenekar frontemberét látnánk, míg a fotó akár a szomszédunkról is készülhetett volna. Ez utóbbi tény már csak azért is ijesztő, mert Ridgway nevéhez közel ötven gyilkosság fűződik, amelyeket alig húsz év leforgása alatt követett el.

Joseph Weir

Joseph Weir
Joseph WeirForrás / imgur /youandmeandrainbows

A fantomképen szereplő alak a horgászkalap miatt kissé azt a hatást kelti, mintha épp most szalasztotta volna el élete nagy fogását, s ennélfogva borzasztó kínokat élne át. A fotó alapján viszont már el tudjuk képzelni, hogy ez a jómadár bankot rabolt, és ezért a tettért több mint 30 évnyi büntetéssel sújtották.

De'Andre Charles

De’Andre Charles
De’Andre CharlesForrás / Twitter

Ha létezik tragikusan szörnyű fantomkép, akkor ez az: mintha egy ovis készítette volna. A rajzot egy szemtanúnak köszönhetjük – és ami a leghihetetlenebb, hasznos bizonyítékként használták fel a tárgyalás során, amelynek eredményeképpen a fotón látható 15 évest gyilkosságért ítélték el.