Augusztusi programajánló: augusztus 1-20.

Az augusztusi tikkasztó hőségben is rengeteg izgalom vár azokra, akik nem szeretnének otthon ülni: legyen az egy komolyzenei koncert, egy fergeteges buli, egy igazi, családi rendezvény, egy kulturális fesztivál, vagy esetleg egy érdekes kiállítás: biztosan megtalálja mindenki a kedvére valót ebben a hónapban is.

Zene

Zenél a kastély fesztivál, augusztus 2-8.

 Augusztus elején örvendezteti meg a közönséget a Zenél a kastély klasszikus zenei koncertsorozat, amelynek keretében a mesterkurzusokon a Gödöllői Kastélyba megváltott belépővel lehet részt venni. A kastély különböző, impozáns pontjain vagy a kertben megtartott, közel 40 koncertet pedig ingyenesen lehet látogatni. Fellép - többek között - a Dunai Szimfonikus Zenekar.

Helyszín: Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

Részletek: kastelyfesztival.com

Django Fest, augusztus 15.

Idén először érkezik a Django Fest a Kobuci kertbe! Ez a különleges, egynapos fesztivál a jazz, azon belül pedig a manouche jazz műfaj oltárán áldoz. (Nevét a manouche “keresztapjáról”, Django Reinhardt világhírű gitárosról kapta.) Egy jam színpad, 4 hazai fellépő és néhány egyéb program várja e különleges műfaj iránt érdeklődőket.

Helyszín: Budapest, Kobuci kert

Részletek: djangofeszt.hu

Buli

Ultra Color Festival, augusztus 7., augusztus 20.

Augusztus 7-én Győrben, augusztus 20-án pedig Siófokon színezi meg az éjszakát az Ultra Color Festival. Az esemény a - megszokott módon - ezúttal is UV festékbe borítja a nem ritkán őrült jelmezekbe bújt vagy különlegesen öltözött bulizókat. Ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, akkor ez a te helyed!

Helyszín: Győr (Mundo 2.0), Siófok (Plázs)

Részletek: facebook.com/ultracolorparty

 Sun & Soda, augusztus 14.

Az Akvárium Klub népszerű bulisorozata, a tengerparti bulikat idéző Sun & Soda hosszú kihagyás után végre egy újabb állomáshoz közeledik! Augusztus 14-én Sasha, a kedvelt walesi származású dj és producer kerül a keverőpult mögé. A jól megválasztott zene, a tikkasztó hőségben elfogyasztott, hideg koktélok és az oázissá alakult terasz hármasa garantálják a jóhangulatot és a teljes ellazulást.

Helyszín: Budapest, Akvárium Klub (terasz)

Részletek:https://akvariumklub.hu/programok/sun-soda-2021-w-sasha/

Fesztivál

14. Ördögkatlan Fesztivál, augusztus 3-7.

Akár az egész családnak kikapcsolódást nyújthat a dél-dunántúli Ördögkatlan Fesztivál, amely idén is ínyére lesz azoknak, akik kötetlen kulturálódásra vágynak. Színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel, családi programokkal, kiállításokkal, workshopokkal, beszélgetésekkel és sok más izgalommal érkezik az immár 14 éves programsorozat.

Helyszín: Baranya megye, több helyszínen

Részletek: ordogkatlan.hu

Kiállítások

39. Magyar Sajtófotó Kiállítás, augusztus 16-ig

Augusztus 16-ig még megtekinthető az - ezúttal szabadtérre költöztetett - 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás. A kiállítás keretében ismét az elmúlt év (a MÚOSZ által díjazott) legérdekesebb, legmegrázóbb, legjelentősebb sajtófotóit vehetjük szemügyre. 

Helyszín: Budapest, Olof Palme sétány

Részletek: 39.sajto-foto.hu

Lovasíjászok Budapest múltjából, szeptember 5-ig

A lovasíjászat a honfoglalás jelképe és egyben az országimázsunk része. De vajon tudunk-e róla eleget? A BTM Vármúzeum és a Magyar Történelmi Íjász Társaság közös kiállítása a fővárosban letelepedett lovasnomád népek íjászati stílusát hivatott bemutatni a Kr. e. 8. századtól a Kr. u. 17. századig. A tárlat során a  látogatók megismerkedhetnek az íj és még jónéhány korabeli tárgy történetével. Mindemellett pedig, lehetőségünk adódik kézbe venni, a bátrabbaknak pedig ki is próbálni a különböző íjakat.

Helyszín: Budapest, Budapesti Történeti Múzeum (Vármúzeum)

Részletek: varmuzeum.hu/lovasijaszok

Sport

XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, augusztus 8-ig

Továbbra is tart a 32. olimpia játékok! Igaz, ez nem aktív kikapcsolódás, mégsem  érdemes róla lemaradni. Ajánljuk, hogy keressetek egy helyet, ahol együtt szurkolhattok a családdal vagy a barátokkal a magyar csapatnak! 

Te mennyit tudsz a tokiói olimpiáról? Íme 17 érdekesség!