San Diego Comic Con 2021: Érdekel, milyen sorozatok fogják ellepni a képernyőt?

A geek kultúra Mekkája idén online formában öltött testet július 23-25 között. A különleges helyzet sem a szervezőket, sem a résztvevőket nem tudta kizökkenteni. Csak kapkodtuk a fejünket a temérdek bejelentés láttán!

Comic mi?

A Comic Conok a geek- és popkultúra szerelmeseinek gyűjtőhelyei. Képregények, filmek, sorozatok, cosplayerek, színészek és alkotók várják a látogatókat, hogy közösen hódoljanak szenvedélyüknek. Világszerte elterjedt rendezvényekről van szó, olyannyira, hogy kis hazánk sem maradhat ki belőle. A koronavírus járvány enyhülésének köszönhetően még az idei év végén megrendezésre kerül az első magyarországi Comic Con.Ha szeretnétek többet megtudni az eseményről, vagy általánosságban a Comic Con-okról, akkor erősen ajánljuk a témát boncolgatókorábbi cikkünket. Miután végeztetek az olvasással, csatoljátok be az öveket, ugyanis Budapest után az USA-ba utazunk!

Az online Aranyállam

A Comic Con-ok legjelesebb képviselője minden kétséget kizáróan az 1970 óta évente megrendezett San Diego Comic-Con. A koronavírus világjárvány miatt a2021-es esemény elődje példájára kizárólag online formában valósulhatott meg. A szervezők és a kiállítók igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy a hangulaton ne érződjön ez a kényszeredett helyzet. Az előadásokat a hagyományokhoz híven panelekre osztották, amelyek többségét az interaktivitás kedvéért élőben sugározták. A kereskedők sem hagyták cserben a gyűjtőket, Comic Con exkluzív darabokkal és kedvezményekkel rukkoltak elő. Talán ebben az esetben jön ki leginkább az online tér előnye, hisz végre nem csak azok zsebelhették be a szóban forgó figurákat és szobrokat, akik elutaztak San Diego-ba. Rövidre fogva a szót, úgy véljük a képernyőn keresztül is sikerült visszaadni a Comic Con varázsát. Akiknek esetleg ez mégsem volt elég, azokat november és 26-28 között már személyesen várják a Comic-Con Special Edition-ön.

 Lássuk, mik azok az idei hírek, amikre mindenképpen érdemes odafigyelnünk!

  • The Wheel of Time, azaz Az Idő Kereke. A fordítás ellenére magyar olvasóközönség számára kevésbé ismert, a hardcora fantasy rajongóknak mégis ismerősen csenghet a név. Robert Jordan 14 részes high fantasy sorozata korántsem a könnyen befogadhatóság mintapéldánya, holott eszméletlen rajongás övezi a tengerentúlon. Az író sajnálatosan bekövetkezett korai halála miatt örökségét egy szintén méltán híres fantasy szerző, Brandon Sanderson vitte tovább. Az utolsó három kötet az ő érdeme. A népszerűséggel kéz a kézben jár a pénz. Olybá tűnik, az Amazon sorozatbirodalmat készül építeni, mi másért vásárolt volna fel olyan franchise-zokat, mint a Gyűrűk Ura és az Idő Kereke?  A készülő sorozat saját panelt kapott a Comic Con-on. Az ügyeletes showrunner, Rafe Judkins szerint az adaptáció a Trónok Harca és a Gyűrűk ura közti rést hivatott betölteni. Kaptunk egy posztert és egy novemberi megjelenési dátumot, amit bölcsebb fenntartásokkal kezelni. Ne lepődjetek meg, ha a közeljövőben a fantasy zsánér új királyát koronázzák meg. 
A Wheel of Time saját panelt kapott a Comic Con-on
A Wheel of Time saját panelt kapott a Comic Con-onFotó / AFP
  • Itt a vége fuss el véle, avagy a már maga is élőhalott Walking Dead örök nyugalomra lelhet. Megmutatták a 2010-ben debütált sorozat záró évadának előzetesét. Zombik, vér, brutalitás, páncélos katonák, Negan és Daryl. Valahogy így lehetne összefoglalni a látottakat. Ha ennyi év után sem hagyott alább a lelkesedésetek, akkor a hátralévő pár hetet már simán kibírjátok. Augusztus 22-én érkezik a finálé.
  • Úgyszintén lezárul földre szállt ördögünkLucifer sztorija. A jelenlegi trendet meghazudtolvakivételesen nem Marvel üdvöskével van dolgunk. A DC fenegyereke egy vígjátékos-drámás-nyomozós sorozatot vitt a hátán öt évadon keresztül. A hatodik és egyben záró etap szeptember 10-én kerül fel a Netflix kínálatába.
Elérkezett a Walking Dead vége is, augusztusban jön a finálé.
Elérkezett a Walking Dead vége is, augusztusban jön a finálé.Fotó / AFP
  • A Comic Con valakinek a véget, másnak a kezdetet jelentette. Kedvenc sorozatgyilkosunk, Dexter esetében utóbbi esett meg. A Dexter: New Bloodnovember 7-én folytatja önjelölt igazságosztónk történetét. A karakter láthatóan megöregedett, de ez így természetes. Egyelőre nem tudni, hogy pusztán egy évadról van-e szó, vagy hosszú távra terveznek az alkotók.
  • Az újonnan bemutatkozó alkotások közülSlasher: Flesh & Bloodkeltette fel a figyelmünket. Adott egy dúsgazdag diszfunkcionális család, egy haldokló nagyapa, és a mesés örökség. Utóbbiért egy laza vetélkedőnek álcázott élet-halál harc folyik. Kicsit a Fűrészre és a Purge-re hajaz. A trancsírozós horrorok kedvelőinek megér egy próbát, bár a Shudder streamingszolgáltatóról eddig mi nem igazán hallottunk.
  • Zack Snyder vegyes fogadtatású Army of the Dead-je két hónappal megjelenése után előzményt kap Army of Thieves néven. Ha tetszett az első rész, valószínűleg ez is fog. Csekkoljátok az előzetest és döntsétek el Ti magatok!
  • A Doctor Who - nálunk Ki vagy Doki? - valaha egy megkerülhetetlen sci-fi sorozatnak számított. Még mielőtt feltennétek a kérdést, igen, a széria még mindig fut. Szám szerint a tizenharmadik évad előzetesébe nyerhettünk betekintést. A panelen beköszönt a stáb új tagja, a Trónok Harca Grey Worm-je, Jacob Anderson. A készítők szemmel láthatóan érzik, hogy van még kakaó a Doktor kalandjaiban. Legyen igazuk!
A Dexter folytatása novemberben érkezik.
A Dexter folytatása novemberben érkezik.Fotó / AFP
  • A Mortal Kombat film - a Sonic a Sündisznó mellett - felélesztette a videojáték adaptációkba vetett hitet. Tudtátok, hogy nem sokkal előtte, egy animációs film is napvilágot látott? Ha nem, akkor jó lesz felkötni a gatyát, hisz érkezik a folytatást. Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms a Scorpion’s Revenge fonalát veszi fel, annyi különbséggel, hogy sárga ninjánk helyett Liu-Kang kapja a főszerepet. A második kör augusztus 31-én indul.
  • Végül érdemes pár szót ejteni a gyűjtői relikviákról. Ahogy az lenni szokott számtalan kifejezetten a Comic Con-ra készült, és kizárólag ez idő alatt beszerezhető példány látott napvilágot. A mémes Wolverine-től kezdve, Heath Ledger Jokerén át, egészen a Sir Christopher Lee előtt tisztelgő Szarumánig. A rajongóknak jó mélyen zsebükbe kellett nyúlniuk.

Reméljük sikerül olyan bejelentést vagy előzetest találnotok, ami láttán új dátummal bővül naptáratok! Bőven akad miből szemezgetni…