A legnagyobb hibák, amiket a Balatonnál elkövethetsz: ugye te nem csinálsz ilyeneket?

Aki kipróbálta, tudja mennyi baki lehetőséget tartogat egy balatoni nap. Mik a legtipikusabb hibák, amelyeket egy strandolós nap folyamán el lehet követni?

Minden évben alig várjuk a forró nyári napokat, amiket a strandon fogunk eltölteni és mintha mégis minden évben ugyanazokat a hibákat követnénk el. Lehet, hogy már nem is bánjuk annyira, mivel ezek is az élmény részei, de van azért néhány dolog, amire érdemes figyelni.

Lopásbiztos törölköző

Elgondolkoztál már azon, hogy tulajdonképpen miért terítjük rá a törölközőnket a táskánkra, mielőtt teljes nyugalommal elmennénk fürödni? Ha jobban belegondolsz, semmi értelme és még kicsit vicces is, hogy azt hisszük, a táskánkat álcázhatjuk egy színes törölközővel. Ehelyett tanácsos az értékmegőrzőt igénybe venni, ami ma már csaknem minden strandon megtalálható, ezt tanácsolja a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság is.

Fotó / Huszár Gábor

„Egy óra alatt úgy sem lesz baj..."

Ez biztos, hogy a híres utolsó szavak közé sorolható. Te is mondtad már ezt, amikor csak épp beugrottatok valahova fürdeni egyet és nem volt kedved a naptejjel vacakolni? Ha igen, akkor már tudod, hogy egy óra alatt, sőt még fél óra alatt is nagyon csúnyán le lehet égni. Sose lógd el a nap elleni védekezést, mert a bőr nem felejt. Olvasd el a Sulilife cikkét a témában, ha érdekel, mivel ajánlott a káros sugarak ellen védekezni.

„Nem is kell annyi cucc"

Előfordult már veled, hogy azt hitted, a strandra tulajdonképpen csak egy szál fürdőruha kell? Ez igaz, ha csak egy gyors úszásra néztek be, de ha egy egész napot terveztek ott tölteni, ne szégyelld megpakolni a strandtáskát. Tedd be a száraz ruhát, a törölközőt, a plédet, elég vizet és ennivalót, ne feledd a papucsot és a kalapot sem. Ha naphosszat a forró strandon leszel, ahonnan nem lehet csak úgy hazaugrani, legyen nálad minden, ami a kényelemhez szükséges.

„Á, az a vihar úgy is elvonul"

Ez a bátor mondat általában akkor hangzik el, amikor az égen gyülekező fekete fellegek és a viharjelzés ellenére is szeretnénk fürdeni egyet. Sajnos, általában ez a merész optimizmus nem valami célravezető és legtöbbször sietős pakolás a vége, amikor a plédről lerázott koszt a viharos szél még az arcodba is fújja. Bár ez is a kaland része, jobb, ha vigyázunk magunkra és elkerüljük a komolyabb baleseteket.

Fotó / 123RF