Emlékszel még? Dolgok, amelyek mindenkinek ismerősek a 2000-es évek sulibulijaiból

A legizgalmasabb dolog, ami felsőben történhetett, ma pedig tökéletes anyag a nosztalgiázásra. Következzenek az első buliélményeink, amiket sosem felejtünk!

Hetekig vártuk és készültünk, amikor farsangkor vagy tavasszal sulibulit szerveztek általánosban. Megterveztük mit vegyünk fel, elkészítettük a dekort, megdumáltuk anyukánkkal, hogy milyen sütit süssön. Mindig hatalmas bulinak éreztük, akkor is, ha a tornaterem tele volt tanárokkal és szülőkkel.

Az egyik tanár volt a DJ

A zenéért általában az egyik vállalkozó kedvű tanár felelt, akinek volt némi technikai ismerete és egy magnója. Az internet elterjedésének hajnalán nekünk, akkori kamaszoknak, még nem volt konkrét zenei ízlésünk, mint a mostani 14 éveseknek, így gyakorlatilag bármivel beértük, amit csak lejátszottak. A zene mindegy volt, mi vidáman ugrálva táncoltunk a tornaterem linóleumán a technika órán készített színes papírdíszek alatt. A lányoknak természetesen fél kiló zselés csillámpor is az outfit kötelező részét képezte. Nem mintha az outfit kifejezés akkorban a köztudatban lett volna...

Fotó / 123RF

A „menü" igazi klasszikusokból állt

Ahogy ezt olvasod, már meg is jelent a lelki szemeid előtt az összetolt iskolapadokra kirakott svédasztal. Elmaradhatatlan része volt egy széleskörű válogatás a legcukrosabb üdítőkből, amit egy húzásra megittunk a műanyag pohárból a táncolástól kimelegedve. A nagy halom csipsz mellett voltak még kis nyitott szendvicsek is, keménytojással és Piros Arannyal. Persze a legtöbb anyuka is bedobta magát és elkészítette az igazi retro specialitásokat, mint a kókuszkocka vagy puncsszelet.

Az első szerelmek

A felsőben kibontakozó kis románcok továbbfejlesztésének legjobb terepe volt a sulibuli, hiszen ott volt a kiszemelted is, de egy átlagos iskolai napnál sokkal szabadabb volt a légkör. Ha te is azok közé tartoztál, akik már általánosban egymásra találtak és akiket mindenki más irigyelt, biztosan emlékszel, mennyire izgalmas volt ettől a sulibuli. Az volt az érzésed, hogy már igazán felnőtt vagy és ettől nincs menőbb dolog a világon. A többieknek pedig végtelen dumatéma volt, hogy ki kapott egy szájrapuszit a sötétben.