Programajánló: ezeket ne hagyd ki augusztus 17-e és 31-e között!

Használd ki a nyár utolsó pillanatait! Szerencsére augusztus második felére is sok izgalmas időtöltés, buli, kulturális, gasztronómiai, zenei és egyéb program jut mind a fővárosban, mind vidéken. Íme, mi ezeket a csodás, nyárzáró programokat választottuk ki nektek a következő két hét kínálatából!

BULI

Fekete Zaj Fesztivál, augusztus 18-21.

Az augusztus 18-21-ei hosszú hétvégén 4 színpaddal, valamint - többek között - belga punk, szerb rock és francia elektronikus zenei előadókkal várja az underground zene kedvelőit a Fekete Zaj Fesztivál. A lelkes fesztiválozók a koncerteken kívül még egyéb programokon: jógán, felolvasáson, beszélgetéseken és workshopokon is részt vehetnek.

Helyszín: Mátra, Mátra-Sástó kemping

Részletek: feketezaj.hu

Solomun Extended Set, augusztus 20.

A techno zenei irányzat egyik fontos alakja hosszú idő után újra Magyarországra érkezik: Solomun, a boszniai-német dj és producer augusztus 20-án keveri majd a zenét a siófoki Plázson.

Helyszín: Siófok, Plázs

Részletek:https://fb.me/e/e27H3soxT

Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), augusztus 25-29.

Augusztus 25-29. között számos hazai előadóval, 6 színpaddal és összesen több, mint 200 programmal várja ismét a bulizni vágyókat Szeged ifjúsági fesztiválja.

Helyszín: Szeged, Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman

Részletek: szin.org

GASZTRO

A közeledő szüreti időszakhoz kapcsolódóan rengeteg boros esemény, fesztivál látogatható az ország számos pontján. 

Balatonbogláron, a Platán strandon augusztus 18-22. között - immár 44. alkalommal - tartják meg a Boglári Szüreti Fesztivált. A kiállító pincészetek és a boros élmények mellett Gyermeksziget, koncertek, tesztvezetési lehetőség várja a látogatókat. Részletek a borbulibalaton.hu oldalon.

Tapolcán a Köztársaság téren - szintén augusztus 18. és 22. között -  a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét hozza el a finomabbnál-finomabb borokat. Az eseményen koncertek, bor-és gasztro utca, kézműves vásár, valamint egy játékpark is fellelhető lesz. Részletek a facebook.com/tapolcaiborhet oldalon.

A vonyarcvashegyi Bor-és Csemegeszőlő Fesztivált augusztus 19-22. között rendezik meg. A látványos előadások, családi programok és koncertek mellett még a helyi termelők és kézművesek utcáját is bejárhatják az érdeklődők. Részletek: ITT.

Miskolcon augusztus 26-28. között az Avasi pincesoron barangolhatnak egyet a borok szerelmesei az Avasi Borangolás (Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye) keretében. Az eseményt különböző műfajú zenekarok, utcazenészek és kulturális programok kísérik. Részletek: borangolas.hu oldalon.

Természetesen lesznek kifejezetten gasztro fókuszú fesztiválok is: 

Augusztus 18-22. között Balatonföldváron, a Fesztivál téren és a Kvassay sétányon megrendezett Földvári Bográcsfeszten kóstolgathatnak majd a gasztronómia szerelmesei. Részletek: ITT

Augusztus 27-28. között a Fonyódi Harcsafesztivál gondoskodik majd a garantált jó hangulatról: koncertekkel, főzőversennyel, gyermekprogramokkal és egy vásárral kedveskedik az esemény a látogatóinak. Részletek: ITT

Augusztus 28-án pedig Balatonszárszón lesz látogatható a 13.Szárszói Nemzetközi Lecsófesztivál főzőversenye a balatonszárszói Központi strandon. Részletek: ITT.

KULTÚRA

Artmozik Éjszakája 2021, augusztus 27. 18:00

Augusztus 27-én újra Artmozik Éjszakája! A magyar és külföldi - sokszor díjazott - alkotásokon kívül idén is lesznek premier előtti vetítések.

 Helyszín: Budapest; Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe, Tabán mozik

Részletek: artmozi.hu/programok/artmozik-ejszakaja-2021

A legnagyobbak, főművek és fontos képek Munkácsytól Kondorig - kiállítás, szeptember 10-ig

Továbbra is tart a magyar festészet és szobrászat kiemelkedő alkotásaiból rendezett kiállítás a Kieselbach Galériában. 

Helyszín: Budapest, Kieselbach Galéria

Részletek: ITT.

André Kertész / Lőrincz György: New York - kiállítás, szeptember 12-ig

Az 1970-es évek New Yorkjában tevékenykedő, sikeres, magyar születésű, ám más generációból származású fotográfusok; André Kertész és Lőrincz György képeiből szervezett kiállítást még egészen szeptember 12-ig lehet látogatni.

Helyszín: Budapest, Mai Manó Ház, PaperLab Galéria

Részletek: ITT.

 ZENE

 VeszprémFest Classic, augusztus 17-21.

A klasszikus zene kedvelői örülhetnek, hiszen augusztus 17-21. között ismét megrendezik a VeszprémFest Classicot, melynek keretében fellép - többek között - Tom Jones, Miklósa Erika, a Jazz + Az, a Cotton Club Singers és számos más, nemzetközi és hazai előadó.

Helyszín: Veszprém, Jezsuita Templomkert

Részletek: veszpremfest.hu

Budapest Bar koncert, augusztus 29. 20:00

Augusztus 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tart koncertet a Budapest Bar.

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Részletek: ITT.

Családi programok is érdekelnének? Akkor olvasd el a sulilife.hu augusztusi programajánlóját