Agy, pingvin, mogyorókrém - a világ legidétlenebb lopott holmijai

Lopni évezredek óta bűn: Hammurapi törvényeitől kezdve a Biblián át egészen a jelenkori törvénykönyvekig mindenütt szót emelnek ellene. Bármennyire is komoly dolog ilyen bűncselekményt elkövetni, néha akadnak esetek, amelyeken – a fejcsóváláson túl, persze – kénytelenek vagyunk nevetni.

A legindokolatlanabb, legfurább lopásokból szemléztünk.

Einstein agya

Einstein agya
Einstein agyaFotó / AFP

Nos, azt gondolnánk, valaki agyát ellopni nem olyan egyszerű dolog. Thomas Harvey mégis megtette ezt, ugyanis – a tudós kifejezett kérése ellenére – a halál beálltának megállapítása után megszabadította őt ettől a fontos szervtől, amelyet aztán két évtizeden keresztül őrizgetett tartósítva egy hűtőben.

Röntgenfelvételek

Röntgenfelvételek
RöntgenfelvételekFotó / 123rf

Egy áruházi dolgozó 2013-ban közel tízéves röntgenfelvételeket lopott el egy detroiti kórházból. Az eset nem is olyan egyedülálló, mint gondolnánk, ugyanis a röntgenezéshez használt lap ezüstöt tartalmaz – bár nem olyan egyszerű dolog kinyerni belőle a nemesfémet.

Egy pingvin

Egy pingvin
Egy pingvinFotó / Pinterest

A Dirk nevű pingvin egy húzós, bulis estének esett áldozatául Ausztráliában. Három – feltehetően meglehetősen kapatos – férfi ugyanis úgy gondolta, hogy kiszabadítják az állatot a Sea World nevű, vizes élményparkból, és elengedik a közeli öbölben. Szerencsére éles szemű járókelők révén a madár hamarosan sértetlenül visszakerült mesterséges otthonába.

Közel öt tonna Nutella

Nutella
NutellaFotó / Pinterest

A Nutella kétségkívül sokak kedvence, vannak azonban, akik bizar tettekig merészkednek érte. Németországban 2013-ban loptak el belőle csaknem öttonányi mennyiséget – és még csak nem is kapták rajta őket! A rendőrség ekkortájt egyébként nagy mennyiségű kávé és energiaital eltűnésében is nyomozott.

A pokróc és a nyúl

Ahogyan a Ripost is említi, öt évvel ezelőtt egy egészen szokványosnak tűnő, hazai betörés vett érdekes fordulatot. A tolvajok egy beltéri egységgel lettek gazdagabbak (ezen még nem is lepődnénk meg), illetve megtetszett nekik egy pokróc is, és végül az udvaron található nyulat is magukkal vitték. (Nyugi, a rendőrök közreműködésének hála visszakerült a gazdáihoz!)