Mire gondol igazából? Így olvass mások testbeszédében

Egy beszélgetőpartner testbeszédében olvasni a legközelebbi dolog a gondolatolvasáshoz. Mik az alapok, amiket tudni kell ahhoz, hogy ezt a szuperképességet birtokold?

Azok közé tartozol, akik ösztönösen megfigyelik a többieket vagy elsiklassz a részletek felett? A testbeszéd apró részleteire figyelni nemcsak, hogy időről időre nagyon hasznos tud lenni, hanem érdekes is azoknak, akik szeretnek elmerülni a lélek világában.

Kezdd a szemeknél

A szem valóban a lélek tükre. Hova néz a másik fél? Egyenesen rád, vagy máshova? Ha nem tartja vagy egyenesen kerüli a szemkontaktust, az jelenthet egyszerűen unalmat, vagy rosszabb esetben azt, hogy takargat valamit. Ha kitágult pupillákat látsz, az azt jelenti, hogy az illető olyat lát, ami tetszik neki. A gyakori pislogás a stressz jele. Figyeld meg, hova néz, az ember mindig azt nézi, amit szeretne. Ha az ajtót akkor távozna, ha valakit, akkor azzal szeretne beszélni.

Proximitás

A proximitás azt jelenti, hogy hozzád képest hol, milyen távolságra helyezkedik el a másik személy. Ha a közeledbe ül le, az az egyik legjobb jele a bizalmas viszonynak, míg ha hátrál, amikor közelebb mennél, akkor azt jelzi, hogy az érzés nem kölcsönös. A proximitás akkor is jól megfigyelhető, ha kívülről nézel másokat: könnyen leolvashatod, hogy milyen viszonyban vannak.

A proximitás azt jelenti, hogy hozzád képest hol, milyen távolságra helyezkedik el a másik személy.
A proximitás azt jelenti, hogy hozzád képest hol, milyen távolságra helyezkedik el a másik személy.Fotó / 123RF

Fejmozgás

Ha bólogat, milyen sebességgel? A türelem vagy annak hiánya mutatkozik meg a bólogatás sebességében. Ha lassan bólogat, érdekli, amit mondasz, míg ha gyorsan, akkor alig várja, hogy végre lezárd a témát. Ha a fejét oldalra dönti, érdekli, amit mondasz, de ha hátra, akkor gyanakvó, vagy nem biztos abban, amit hall. Ha csoportban vagy, figyeld meg, kire néznek legtöbbször a többiek, ez mutatja ugyanis, hogy ki a főnök.

Kezek, lábak

A végtagok fontos tippeket rejtenek. A kezek zsebre téve idegességet jelentenek, vagy akár hazugságot is. Figyelj a beszéd közbeni gesztikulációra: csoportos helyzetekben az ember abba az irányba gesztikulál, amerre egy általa kedvelt személy van. A lábaknál sok üzenetet leolvashatsz, mivel míg az emberek az arcukra vagy a kezükre jobban odafigyelnek, sok üzenet átcsúszik a lábaknál. Ha beszélgetsz valakivel és a lába nem feléd mutat, hanem más felé, valószínűleg inkább azzal beszélne. Csoportok működését is megfigyelheted ez alapján is.

Ne feledkezzünk meg a végtagokról! Sokat elárulhatnak az egyénről.
Ne feledkezzünk meg a végtagokról! Sokat elárulhatnak az egyénről.Fotó / 123RF