Ezt látnod kell: futótűzként terjed a humoros augusztus 20-i videó

Sajnos nem bővelkedünk a pozitív eseményekhez köthető nemzeti ünnepekben, a megemlékezések között azonban különleges helyet kap államalapításunk évfordulója, ami minden évben az egyik legjobban várt esemény a magyar emberek számára. Ennek apropóján Bagi Iván és Szép Bence humorista bejárták az eseményhez kötődő történelmi nevezetességeket és lehengerlő videóban mutatták be augusztus 20-a történetét.

A videó a Sétaforradalom című kisfilm mintáját követi, - amely a március 15-ei forradalom ikonikus helyszíneit mutatja be - ezáltal újabb történelmi érdekességeket bemutatva a nézőknek.

A Sétatörténelem-sorozat célja, hogy a fiatalabb korosztály számára is érdekes és érthető módon jelenítsen meg vizuálisan történelmi eseményeket és ezáltal közelebb hozza az egyre távolodó múltbéli eseményekhez köthető nemzeti ünnepek jelentőségét.

Ebből a több mint 12 perces videóból megtudhatod, hogy ki is volt pontosan Szent István király, milyen úton lett uralkodó és milyen intézkedéseket köszönhetünk neki, mindezt az ünnephez köthető helyszíneken végigjárva.

Nézd meg te is a videót és tudj meg többet a történelmünkről:

Az origo Bagi Ivánnal készített interjújában a humorista elárulta, hogy diákként nem jeleskedett történelemből és elmondása szerint, ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhatott volna annak idején, talán nem bukott volna meg.

A kisfilm a megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend, amelyet nem csak az igazol, hogy egy nap alatt 100.000 ember nézte meg, hanem az is, hogy a történelemtanárok elismerésüket fejezték ki és több tanóra anyagául is szolgál.