Kollégiumi beköltözés: na de mégis hogy?

Különleges pillanatok jönnek a leendő elsőéves egyetemisták számára. Akik eddig élvezték az otthon melegét, most az önálló élet kapuján állnak és kiköltöznek a családi fészekből. Összeszedtünk nektek néhány hasznos információt, ami segíthet a pakolásban és abban, hogy semmiért ne kelljen visszafordulni félúton.

Először is, írj listát!

A rendezés és tervezés a lelke mindennek. Ez most sincs másképp, a kollégiumi beköltözés előtt elengedhetetlen írni egy listát ahhoz, hogy semmi ne maradjon ki a bőröndből. Azt javasoljuk, hogy először írd össze a mindennapos használati cikkeket, mi az, ami a reggeli rutinhoz elengedhetetlen és semmiképp nem hiányozhat a kollégiumból. Érdeklődj, mennyire jól felszerelt például takarítóeszközök terén és ami szükséges, szerezd be előre.

Készülj fel mindenre!

Sajnos a jelenlegi járványhelyzetben arra is fel kell készülni, hogy ha egyik napról a másikra ki kell költözni, akárcsak az előző évben történt. Mindenki nagyon reméli és bízunk benne, hogy erre nem kerül sor, de sajnos ez kiszámíthatatlan. Éppen ezért mindenképp megkönnyíti a helyzetet, ha nem három évre elegendő hideg élelmiszerrel felszerelkezve érkezel és a komplett gardróboddal együtt.

Mit hozz magaddal?

Nagy adag jókedvet, nyitottságot, türelmet, toleranciát, orrot és szájat fedő maszkot, fertőtlenítőt, a védettségi igazolványodat és persze a kedvenc gabonapelyhed se maradjon ki. Komolyra véve a szót, ímé néhány hasznos tipp, amikre ezen cikk írója kollégiumba való költözése során nem gondolt, de ma már mindenképp magával viszi:

  • hosszabbító 
  • plusz sminktükör
  • összecsukható vászon tárolók
  • éjjeli lámpa
  • mini elsősegély csomag vészhelyzet esetére

Természetesen akkor sem dől össze a világ, ha valami kimarad, hiszen bármikor haza tudsz menni, vagy jóformán minden újra is vásárolható.

Próbálj átgondoltan csomagolni, nem kell 3 évre előre mindent bepakolni!
Próbálj átgondoltan csomagolni, nem kell 3 évre előre mindent bepakolni!Fotó / 123RF

 Hogy fér bele az őszi gardróbod egyetlen táskába?

Bár még vár ránk a vénasszonyok nyara és a hőmérséklet sokáig húsz fok fölött marad, érdemes elhozni magaddal a kedvenc őszi kabátodat, 1-2 kötött darabot és olyan cipőt, amiknek nem árt egy kellemes őszi eső sem. Ez az időszak lesz az, amikor két óra között lehet, hogy szaladnod kell egyik épületből a másikba és hiába nincs hideg, ha egy picit is kimelegedsz, könnyen megfázhatsz! Ráadásul éjszaka a levegő is lehűl, így egy-egy buliból hazafelé nagyon jól esik, ha ott van a kedvenc bőrkabátod. 

Amit duplán ellenőrizned kell, hogy biztosan nálad legyen!

Ami viszont tényleg ne maradjon ki, mert már beköltözés előtt fordulhatsz is haza, az a kitöltött kollégiumi bentlakási szerződés és a kollégium által kért összes irat, esetenként még igazolványkép is. Semmiképp ne hagyd otthon hivatalos okmányaidat, hiszen anélkül ki sem lépünk otthonról.

Felejthetetlen kollégiumi éveket és sikeres évkezdést kívánunk mindenkinek!