Szeptemberi programajánló (szeptember 14-26.)

Ki tudja meddig tart még a vénasszonyok nyara? Az viszont biztos, hogy bármilyen időt is tartogat a szeptember, szuper őszi programokkal tud szolgálni nekünk ez a hónap. Fesztiválok, önfejlesztő események, gasztronómia, zene, művészetek... csak tudjatok választani!

ART

11. Frankofón Filmnapok, szeptember 14 - 19.

A tavaszi online fesztivál után, végre újra élőben, igazi mozivásznon láthatjuk majd az aktuális francia nyelvű filmek legjavát, immár 11. alkalommal. A megszokott módon lesznek premier előtti vetítések, meglepetés vendégek és kiegészítő programok is.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, Art+ Cinema, Francia Intézet

Részletek: az Uránia Facebook oldalán

Budapest Táncfesztivál, szeptember 18. - október 9.

Szeptemberben újra visszatér az idén 30 éves Nemzeti Táncszínház által szervezett Budapest Táncfesztivál, ahol a hazai táncművészetet meghatározó előadók, nemzetközi táncművészek és táncegyüttesek kápráztatnak majd el minket virtuóz tudásukkal. Az eseményt a Genfi Balett előadásai nyitják meg.

Helyszín: Budapest, Nemzeti Táncszínház

Részletek: a www.tancfesztival.hu oldalon

4. Budapesti Klasszikus Film Maraton - nemzetközi filmfesztivál, szeptember 21-26.

 Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját idén szeptember 21-26. között rendezi meg a Nemzeti Filmintézet. 6 nap alatt, öt tematikus blokkban, akár 70-nél is több, frissen restaurált klasszikust láthatnak a lelkes filmrajongók. A vetítéseknek több, izgalmas budapesti helyszín ad helyet: többek között a Szent István Bazilika előtti Szent István tér is ingyenes, szabadtéri mozivá alakul négy estére.

Helyszín: több helyszínen

Részletek: a Budapesti Klasszikus Film Maraton honlapján

 ÖNFEJLESZTÉS

Street Training Budapest 2021, szeptember 18.

 A Street Training Budapest egy tanulási élményprogram a Flow Alapítvány szervezésében. A 1,5 órás minitréningekből álló, egynapos programsorozat célja, hogy összehozza és inspirálja a nyitott és érdeklődő embereket. A közel 40 programon trénerek segítségével fejleszthetjük magunkat számos, érdekes témában. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Budapest, Városliget

Részletek: a Street Training hivatalos honlapján 

TEDxDanubia Countdown - konferencia, szeptember 20.

 Szeptember 20-án a klímatudatosság jegyében hallgathatunk - a TEDx-től megszokott hangvételű, nagyszabású - előadásokat azokról a nem mindennapi megoldásokról, eszközökről, amelyekkel a fenntartható jövőért küzdenek napjainkban.

Helyszín: Budapest, Vígszínház

Részletek: a www.tedxdanubiacountdown.hu oldalon

A TEDxDanubia a mára fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első, önálló szervezésben megvalósuló, hivatalos magyarországi változata.
A TEDxDanubia a mára fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első, önálló szervezésben megvalósuló, hivatalos magyarországi változata.Fotó / TedX Danubia Countdown

FESZTIVÁL

Kerekdomb Fesztivál, szeptember 17-19.

 A borsodi Tállya ad otthont annak a hamisítatlan fesztiválhangulatnak, amit a Kerekdomb fesztivál tartogat a látogatói számára. A bor fókuszú, színes programkínálat magáért beszél: gyerekprogramok, sportolási lehetőségek egész sora (evezés, futás, túrák), irodalmi programok, gasztronómiai élmények, koncertek, filmvetítés és még sok más érdekesség várható.

Helyszín: Borsod,Tállya

Részletek: a www.kerekdombfeszt.hu oldalon

ZENE

14. Újbuda Jazz Fesztivál, szeptember 20-26.

 Az elmúlt évek alatt nemzetközi színvonalúvá váló Újbuda Jazz Fesztivált ismét Újbuda két fontos kulturális központja rendezi meg: az  A38 hajó és az MU Színház. Avantgard, hagyományos szving, egyedi és különleges együttműködések, fiatal, feltörekvő pályakezdők és nagy nevű, elismert klasszikusok fogják szórakoztatni a közönséget a fesztiválon szeptember 20-26. között.

Helyszín: Budapest, Újbuda, A38 hajó és MU Színház

Részletek: az A38 honlapján

Haydn-vonósnégyes Fesztivál, szeptember 17-19.

Három nap alatt öt koncertet hallgathatnak meg azok, akik részt vesznek a szeptember 17. és 19. között tartott Haydn-vonósnégyes Fesztiválon. Az Esterházy-kastélyban - többek között - Claude Debussy, Joseph Haydn és Johannes Brahms művei csendülnek majd fel.

Helyszín: Fertőd, Esterházy-kastély, marionettszínház

Részletek: az Esterházy-Kastély honlapján