Minden, amire számítani lehet a 2021-es keresztféléves felvételiről

Ha valamilyen okból kifolyólag lekéstél a 2021-es általános felvételiről, akkor sem kell megvárnod a jövő szeptembert, hogy elkezdhesd a felsőoktatási tanulmányaidat, mert a keresztféléves felvételi csak rád vár!

Persze annak is megvannak a maga előnyei, ha kihagysz egy évet, mielőtt egyetemre mész. Nagyon hasznos és tanulságos lehet ez az idő, szóval ne stresszelj sokat azon, hogy nem vettek fel a kiszemelt szakodra. Viszont, ha minden áron és minél hamarabb el akarod kezdeni a felsőfokú tanulmányaidat, akkor a keresztféléves felvételi kell neked, amiről összeszedtünk minden infót, amit egyelőre tudni lehet.

Ami biztos

A februárban induló keresztféléves képzésekre várhatóan október közepétől lehet majd jelentkezni, 2021. november 15-ig, ami egy hétfői nap lesz, tehát valószínűleg ez a dátum lesz idén is határidő. A ponthatárokat jövő év januárjának a második felében fogják kihirdetni, ez tavaly január 25-re esett.

Tehát, ha így felvesznek, akkor az első féléved az lesz, ami a „normál" diákoknak a második és fordítva. Ez a fél év csúszás, akár még előnyödre is válhat majd, mert egy kis ismerkedés után a szeptemberben kezdőktől megtudhatod milyenek a tanárok, és akár még jegyzeteket is kérhetsz tőlük. Szerintünk ez elégséges kárpótlás az „elpazarolt" félévért cserébe.

Fotó / Shutterstock

Jó a korábbi érettségid is

Természetesen, ha nem azért felvételizel újra, mert rosszul sikerült az érettségid, nyugodtan viheted a korábban megszerzett pontjaidat erre a felvételire is. Abban az esetben viszont, ha most ősszel vizsgázol és jelentkeztél is szeptember 6-ig, akkor a következő linkre kattintva megtalálod az őszi érettségi legfontosabb szabályait.

Már ismered a járást

Ha jelentkeztél már felvételire, akkor ismerős lesz minden, az E-felvételi ugyanolyan lesz, mint tavasszal, és ugyanúgy hat helyet jelölhetsz majd meg. Természetesen, az UniLife-on összeszedtük, a sikeres felvételi jelentkezés összes lépését, ha kicsit felfrissítenéd a tudásod.

Ezen kívül itt és a SuliLife-on folyamatosan fogunk tájékoztatni minden más fejleményről, hogy még véletlenül se maradj le semmi fontosról, és ne kelljen minden nap a Felvi.hu-t bújnod (ettől függetlenül a Felvi nagyon hasznos oldal, érdemes időnként ránézni, és ne felejts el időben regisztrálni rajta, ha még nem tetted meg).