Szerezd meg mindegyiket! Három régi játékőrület, ami kivéreztette a szülők pénztárcáját. Melyikre emlékszel?

Kevés szorultabb helyzet volt egy szülő számára, mint amikor csemetéjének az iskolájába megérkezett a legújabb játékőrület, ami minden gyereknek meg kellett legyen. Az okostelefonok korában ez már elképzelhetetlennek tűnik, de régen az összes kisgyerek ezeket tolta a szünetekben.

Lehet, már jönnek elő az emlékek, hogy nálatok mi volt igazán menő általánosban és gimiben, miket gyűjtögettetek és játszottatok beteges szenvedéllyel, legtöbbször helyben kitalált szabályokkal.

Yu-Gi-Oh!

A kétezres évek második felében mindenkinek, de tényleg mindenkinek voltak Yu-Gi-Oh! kártyái. A titka ugyanaz volt, mint az összes többi szereplőnek a listán: volt hozzá egy kísérő rajzfilm. Emiatt nemcsak szépen megrajzolt kártyákat rakosgattál az iskolapadra, hanem igazi csatákat vívtál a társaiddal. Az már más kérdés, hogy az égvilágon senki nem követte a valódi szabályokat. Mondjuk, utóbbi annak tükrében nem csoda, hogy a rajzfilmben is folyamatosan kitaláltak kamubbnál kamubb szabályokat.

A kétezres évek második felében mindenkinek, de tényleg mindenkinek voltak Yu-Gi-Oh! kártyái.
A kétezres évek második felében mindenkinek, de tényleg mindenkinek voltak Yu-Gi-Oh! kártyái.Fotó / Pinterest

Jó hír volt a szülők számára, hogy mint mindenből, ebből is lehetett olcsó hamisítványokat venni, amivel ugyanúgy eljátszott a gyerek.

Beyblade

Na, ez már igazán költséges őrület volt, aminek egy szülő sem örült. Főleg, hogy csak színes-szagos pörgettyűket vetettek velük a kölykök, amiket aztán az első hétben jól ledaráltak az iskolaudvaron.

Viszont az élmény páratlan volt. Nem volt kisgyerek, aki ne képzelte volna oda a pörgő műanyagdarab fölé a „benne lakozó" szellemet.

Ez már igazán költséges őrület volt, aminek egy szülő sem örült.
Ez már igazán költséges őrület volt, aminek egy szülő sem örült.Fotó / Pinterest

Pokémon

Ez az igazi nagyfiú, ami több fronton támadta meg a családi kasszákat. Amellett, hogy Nintendo vásárlásába hajszolta szerencsétlen szülőket, még pokémonos kártyákat, chipses ajándékokat és plüssöket is tudtak gyűjteni a kölykök. Rablás volt fényes nappal!

A Pokémon miatt a szülők nemcsak kártyákat, hanem számos más kiegészítőt is kénytelenek voltak megvenni, ha a gyerek kedvében akartak járni.
A Pokémon miatt a szülők nemcsak kártyákat, hanem számos más kiegészítőt is kénytelenek voltak megvenni, ha a gyerek kedvében akartak járni.Fotó / Pinterest