Fémhulladék szelektálás - Egyszerű és gyors tippek

Szeretnél tudni pár érdekességet és hasznos trükköt a fém hulladékgyűjtésről? Most egyszerűen és röviden leírjuk nektek mire kell ügyelni, ha szelektíven gyűjtenétek a hulladékot.

Nincs fém szelektív hulladékgyűjtő a koli mellett vagy a lakóhelyed közelében? Semmi gond! Ugyanis már jó pár éve kidobhatod a fém szemetet a műanyag szemetesbe is. Ezeket ugyanis szétválogatják. Fordíva azonban nem él a szabály, a fém szelektív kukában nincs helye műanyagnak.

A szelektív hulladékot minden esetben el kell öblíteni!
A szelektív hulladékot minden esetben el kell öblíteni!Fotó / 123RF

 Korábban már írtunk a műanyag szelektálásáról, most pedig jöjjön pár hasznos tipp a fém szelektív gyűjtéséhez:

  • Egyetemistaként gyakran előfordul, hogy kissé megnő a fém üdítős és egyéb dobozok használata a háztartásban. Nincs sok macera velük szerencsére, öblítés után már mehet is a szelektívbe.
  • Az italos üvegek kupakjával is ez a helyzet. Egy kis vizes zuhany kell csak nekik.
  • A konzerves dobozok is jó barátai lehetnek azoknak, akik gyorsan szeretnek összedobni valami finom kis étket. Ezekről el kell távolítani az ételmaradékot és a más anyagból készült részeket. Így száradás után irány a szemetes. 
  • A joghurtos, tejfölös dobozok fém fedele, mosás után szintén ebbe a kategóriába tartozik. Akár a műanyag poharakkal együtt is elhelyezhető a műanyag szelektívbe, vagy persze önmagában a fémbe.
  • Azon gyógyszeres levelek, amelyek pusztán fémből készültek, szintén jó helyen vannak a fémek között. 
  • Az alufólia minden háztartásban jól jön, akár kicsi, akár nagy. Egy jó kis környezetvédelmi tanács, hogy elmosást követően az alufólia is lazán gyűjthető szelektíven. 

Ugye nem is olyan nehéz a környezetvédelem!