Az elképesztő túlélések koronázatlan királyai 1. rész

Az emberek rendkívüli dolgokra képesek, ám néhányan bebizonyították, hogy ők képesek akár egy magasabb szintre is lépni a túlélés érdekében. Olyan különleges személyeket mutatunk be cikkünkben, akik egészen hihetetlen módon tudtak életben maradni, még a leghátborzongatóbb megpróbáltatások ellenére is.

Olyan emberek elképesztő túlélési történetei következnek, akik képesek voltak arra, hogy a legreménytelenebb helyzetekből is kiszabaduljanak.

1. Rasputin

Rasputin egy önmagát remetének tartó orosz férfi volt, akiről azt állították, varázslatos erővel bírt, és meg tudta gyógyítani a betegeket, valamint belelátott a jövő eseményeibe. Ahogy a befolyása nőtt az orosz cári család udvarában, úgy egyre kevésbé kedvelték őt a nemesség körében, emiatt pedig 1916 decemberében a nemesek egy csoportja fellázadt ellene.

Rasputin
RasputinFotó / AFP

Először megpróbálták megmérgezni, ám ez a próbálkozás kudarcot vallott. Ezután rálőttek, de Rasputin ezt is túlélte. A következő terv az volt, hogy agyonverik, de még ez sem sikerült nekik!

A sikertelen gyilkossági kísérleteket követően végül megkötözték Rasputint, és a folyóba dobták. Amikor megtalálták a testét, akkor látták, hogy a kötelek közül azért még ki tudott szabadulni, mielőtt megfulladt volna.

2. Todd Endris

Todd története nem csak a túlélése miatt egyedülálló, hanem annak körülményei miatt is. Egy kaliforniai szörfösről van szó, akivel 2007-ben megtörtént az, amitől minden vízi sportágat űző retteg: megtámadta egy fehér cápa. Az állat hátulról támadott, lenyúzva a srác bőrét a lábán, ami után Todd az életéért küzdve próbált visszamászni szörfdeszkájára.

Todd Endris
Todd EndrisFotó / Twitter

Ezután a cápa a hátába, valamint az alatta lévő szörfdeszkába harapott. Ezek után a lábát akarta elkapni, Todd ekkor viszont elkezdte rugdosni a cápa szemét és orrát, aminek eredményeként a cápa odébb úszott. Ekkor lépett közbe a palackorrú delfinek csapata: a delfinek védőgyűrűt képeztek a szörfös körül, hogy segítsenek neki kijutni a partra, ahol aztán a barátai gyors elsősegéllyel megmentették az életét. Elképesztő történet!