Top 10 őszi-téli divat tipp a brit Vogue ajánlása alapján

A divat világában már tavasszal tudják, mik lesznek az őszi-téli divat trendek, ez nyílt titok. Viszont, akik nem követik a kifutók világát napról-napra, azoknak jól jöhet egy kis inspiráció a hidegebb hónapokra.

A brit Vogue egy csodás összefoglaló cikkét feldolgozva, íme a 2021-es őszi-téli divat trendek:

1. A Bridgerton inspirálta ruhákCsak a fantázia szabhat határt, semmi egyszerűség. Jöhetnek a masnik, a flitterek, a szatén rózsák, a hímzett ruhákról nem is beszélve. Miért Bridgerton? A sokak számára is ismert Netflix elvarázsoló sorozata miatt. Az inspiráció tehát Madame Delacroixtól származik, a sokat mutató, de mégis elegáns viseletekkel.

Tavaly karácsonykor debütált a Netflix kínálatában a Bridgerton család című sorozat, és nyilván mondanunk sem kell, azonnal óriási népszerűségre tett szert. Ám azt már kevesebben tudják, hogy eredetileg egy kilenc részes regényfolyam.
Tavaly karácsonykor debütált a Netflix kínálatában a Bridgerton család című sorozat, és nyilván mondanunk sem kell, azonnal óriási népszerűségre tett szert. Ám azt már kevesebben tudják, hogy eredetileg egy kilenc részes regényfolyam.Fotó / Getty Images

2. Bodyk tetőtől-talpigA testre simuló bodyk egyszerűen arattak a kifutón. A kötöttől a leopárd mintásig szinte minden színben és formában fellelhetők voltak az egyes divatmárkáknál. Ez a kényelmes ruhadarab használható akár sportra, de az egyes elegánsabb darabok egy randevúra is megfelelőek lehetnek. Anyagban és mintákban a kínálat határtalan.
3. Élénk, világos színekA szivárvány minden árnyalata menő lesz az idei hideg hónapokban. Legyen az neon, rózsaszín, lila vagy sárga. Amíg a képzeleted nem szab határt. Egy egyszerű farmer könnyen feldobható ilyen pulcsival, de akár kiegészítő formájában is viselhetitek. Jöhetnek a sálak, puha sapkák és kesztyűk is. A merészebbek pedig akár kabátot is vásárolhatnak ilyen élénk színekben. A piros örök kedvenc marad, abból mindenképpen szerezzetek be egy darabot!

Merd kombinálni a színeket és az anyagokat!
Merd kombinálni a színeket és az anyagokat!Fotó / Getty Images

4. Minden, ami csillog és fémesNem tudtad felvenni a szilveszterre vásárolt ezüst flitteres ruhádat az újévi partira? Semmi gond. Húzd elő a szekrényből, mivel most egy egyszerű buliba is jó lesz, vagy egy jó kis estélyre. A már lassan egy éve tartó bezártság mindenkit megőrjített, így most a kifutó is elszabadult a különböző flitteres, szőrös, bozontos, páncélozott, fémes hatású ruhadarabokkal. Legyen az csizma vagy kabát, mindegy.

5. Sötét laza farmerA farmer továbbra is hódít, de most egy kicsit máshogy. Jöhetnek a laza, zsebes, egyenes vagy szélesedő szárú, magas derekú, éles vonalakkal párosított típusok. Milyen legyen a színe? Inkább most a sötétebb színeket válasszátok, de persze itt sem kizárt a flitter sem. Egy biztos, ha ezt a trendet követitek, kényelmesen fogjátok magatokat érezni!

Egy laza farmerhez minden remekül passzol.
Egy laza farmerhez minden remekül passzol.Fotó / Getty Images

6. Pufi dzsekik újra támadásbanA pufi dzseki már néhány éve újra beszivárgott az őszi-téli mindennapokba. Legyen az egy cica, egy elegáns úriember vagy egy átlagos iskolás gyermek, egy ilyen mindenképpen van a ruhatárában. Valószínűleg a nagyi gardróbjából is ki tudsz halászni egyet. Ha pedig már rég gondolkodsz, hogy be kellene fektetni egybe, most jött el a te időd! A kifutón szoknyákon, táskákban is megjelenik ez a stílus. És ki tudja, hol fedezheted még fel!

7. Mini szoknyával szép az életA jó öreg miniszoknya. Kicsit másképp, de újra előkaphatjátok a ruhatáratokból. Egy oversized blézerrel, esetleg egy pulcsival kombinálva egyenesen tökéletes párosítás. Az előbbi pontban említett pufi dzsekivel is összekonbinálhatod, vagy egy hosszú csizmával. Próbálj meg elegáns maradni, de ha olyan helyre visz az utad, jöhetnek a nem éppen visszafogott darabok is.

8. A kötött mindenből jobbHa pulóver akkor kötött, ezt vegyétek kihívásnak ebben az időszakban. De mi van a többi ruhadarabbal? Legyen az ruha, táska, kardigán, tunika - de lehet turbán is - mindennek jól áll a kötött mintázat. A legnépszerűbbek azonban kétségtelenül a hosszú, bokáig érő kötött ruhák, viseljétek hát őket bátran!

9. A levesbe lógó ujjakPraktikusnak biztosan nem mondható, de az biztos, hogy újra hódítanak a '90-es évek néhol ujjbegyeket is takaró ujjai. Evés előtt mindenképp tűrjétek fel, ezt jó tanácsként mondjuk! Az ajtókilincsek és egyes felületek viszont bizonyosan tiszták lesznek a sok puha anyag érintésének köszönhetően, illetve télen felérnek egy kesztyűvel is, ezekhez kétség sem fér! Tehát előnyeit és hátrányait is egybevetve egy divatos, kissé hűvös külső vált újra a kifutók kedvenceivé.

Manapság hódítanak a pufi ujjak.
Manapság hódítanak a pufi ujjak.Fotó / Getty Images

10. Síruha stílusosanA vírus sajnos, vagy nem sajnos az utolsó tipppünkre is nagy hatást gyakorolt. Ez pedig az elmaradt síszezonnak köszönhető. Így a síruha és a nagy szőrös kabátok és bakancsok is elférnek a pufi dzseki mellett a hétköznapokban. A napszemüveg helyett pedig, ha jobbnak látjátok síszemüveget hordani, most azon sem fog megrökönyödni a világ. Az alpesi stílusú pulóverek pedig a kevésbé szélsőséges divatimádóknak is jó opciót jelenthetnek. Így vagy úgy, de minden jó, ha sí a vége.

Inspirálódj tovább a Vouge cikke által.