5 kávétrükk TikTokról: Dobd fel a hétköznapokat különleges italokkal!

A TikTok nemcsak a figyelemelterelés eszköze, hanem a titkos tudás kimeríthetetlen tárháza is. Utóbbihoz viszont nehéz úgy hozzájutni, hogy mindenki teleszemeteli rosszabbnál rosszabb „trükkökkel" az egész oldalt.

Éppen ezért magunkra vettük a feladatot, hogy útbaigazítsunk a TikTokos lifehackek útvesztőjében. Persze mi sem vakon tapogatózunk a sötétben, saját tudásunk mellett, ez a videó segített abban, hogy eljusson hozzád a trükkös kávéfőzés tudása.

Fahéjjal főzött kávé: 5/5

Ez a trükk azoknak szól, akik fahéj ízre vágynak, de nem szeretnék őrölt vagy szirup formájában beletenni az italukba. Csak durván megtört fahéj darabokat kell tenned az őrölt kávéhoz, és máris megvagy, persze a mennyiségekkel majd kísérletezned kell.

Dalgona kávé: 4/5 

Ha szereted az édes Starbucks kávéitalokat, akkor ez a recept tuti befutó lesz nálad. Ez a trükk nem csoda, hogy működik, hiszen, ez egy nagyon régóta kedvelt ital a Távol-Keleten, és csak nemrég terjedt el a neten.

Avokádó latte: 3/5

Jól néz ki? Igen. Finom? Mondhatni. Darabos? Nagyon is! Éppen ezért, ha avokádós kávéval akarsz kísérletezni, inkább turmixold bele a tejbe, hogy ne egész darabokat kelljen elrágnod.

Szappantartó tejhabosító: 2/5

Inkább csak poénnak jó ez a trükk, ha valakivel el akarod hitetni, hogy szappant nyomsz a kávédra, mert igazából tényleg csak egy, hamar eltűnő tejhabot tudsz összehozni vele.

Tejjel főzött kávé: 0/5

Ne! Ne csináld! Nincs értelme, csak tönkreteszed a kávéfőződ.

Bónusz trükk: menj el egy jó kávézóba

Lehet, hogy otthon érdemesebb a jól bevált módszereknél maradni és, ha valami különlegesre vágysz akkor elmenni egy specialty kávézóba.