Túl sok volt a negatív tapasztalat? Lehet, hogy itt az ideje törölni a Tindert

Az egyik legismertebb társkereső app hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt időszakban, de nem biztos, hogy ez jót fog tenni a partnerüket kereső egyéneknek. Több olyan negatív hatása is van a társkeresőnek, amit érdemes szem előtt tartani, hisz a te életedet is befolyásolhatja.

A Tinder nagyban megkönnyítette az ismerkedést, főleg a karantén okozta bezártság miatt. Lehetőséget biztosított a kommunikációra, valamint arra, hogy új emberekkel ismerkedhessünk meg.
A kapcsolatteremtés okozta pozitív érzés ellenére azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az applikáció több esetben káros hatást tud gyakorolni felhasználóira.

Kiábrándulás az emberekből

Abban az esetben, ha folyamatosan olyan emberekkel találod szembe magad, akik kevésbé intelligensek, nem tudnak kommunikálni vagy egyenesen bunkók, teljesen érthető, ha kicsit kiábrándulsz az emberekből. Természetesen, csak egy szűkebb csoport tartozik az ilyen felhasználók közé, ám ha folyamatosan ezzel a problémával találkozol, lehet, hogy jobb feladni és más közegben keresgélni.

Fotó / Shutterstock

Testkép zavarok

Első ránézésre pár fotó és egy rövid személyes leírás alapján felszínesen ítéljük meg a másikat, és ők is csak ezek alapján döntenek arról, hogy szimpatikusak vagyunk-e nekik. Ha kevesebben húznak jobbra, állandóan visszautasítanak, akár ghostingolnak, de előfordulhat, hogy negatív visszajelzést kapsz a külsődről, annak mind önbizalom-romboló hatása lehet. Az Origo-n készült erről egy kutatás is, ahol bővebb információkat találsz.

Elpazarolt idő

Ha pusztán unaloműzésként használod, inkább kezdj el kötögetni, festeni vagy origamizni. Még az is hasznosabb tud lenni, hisz nincs értelme annak, hogy úgy ismerkedj emberekkel, hogy nem veszed komolyan az egészet. A másik fél párkapcsolat keresésre használhatja az alkalmazást, és igazságtalan vele szemben, ha megpróbálod kijátszani.