A legkidolgozottabb testű egyetemisták versenye - MEFOB

Idén is három kategóriában rendezték meg a testépítő és fitnesz Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság-ot, a MEFOB-ot, amelyen kilenc egyetem tíz hallgatója vett részt és néhányan közülük a dobogón végeztek.

Mindhárom kategóriában (női fitnesz, bikini fitnesz, valamint Men's physique) az adott szakág kiválóságai vetélkedtek egy nagyon jó hangulatú versenyen, hiszen nemcsak a MEFOB-ot, hanem a magyar bajnokságot is most rendezték meg, ezáltal a versenyzők több kategóriában is színpadra állhattak.

A női fitnesz csoportban két részből állt a verseny: előbb egy akrobatikus és táncos elemekből álló produkciót kellett bemutatniuk a résztvevőknek, majd pedig egy testfordulón keresztül mutatták meg a zsűrinek a kategóriában elvárt fizikumukat.
A két induló közül a szakértők Széchenyi Ágnes (ELTE) teljesítményét látták jobbnak a tavalyi világbajnokságon ezüstérmet szerzett Ilosvay Viktóriáénál (BME).

Az akrobatikus és táncos forduló.
Az akrobatikus és táncos forduló.Fotó / Fitness and Mass

A férfiaknál szintén ketten mutathatták be tökéletesre gyúrt testüket a Men's Physique kategóriában. Kardos Gergelynek (BCE) sikerült a legjobban kidolgoznia magát, de a második helyezett Lauer Levente (MATE) is élete formájában volt, így az ezüstérem számára is arannyal ért fel.

Fotó / Fitness and Mass

A legnépesebb a női bikini fitnesz kategória volt hat indulóval, akik egyszerre és külön-külön is színpadra álltak, hogy bemutassák a zsűrinek az elvárásoknak megfelelően kidolgozott izomzatukat. Ez Borbély Viviennek (TE) sikerült a legjobban, aki nemcsak a MEFOB-győzelmet szerezte meg, hanem a magyar bajnoki címért járó serleget is hazavihette.

Jobban örülök a MEFOB-győzelmemnek, mint az országos bajnoki címemnek

– jelentette ki, majd értékelte egész évi teljesítményét.

Amióta a Testnevelési Egyetemre járok, az volt a vágyam, hogy aranyérmet szerezzek a TE-nek az egyetemi testépítő- és fitneszbajnokságon, és ezáltal beírjam magam az intézmény történelemkönyvébe. A tavalyi MEFOB-on nem szerepeltem jól, mert nem az erőviszonyoknak megfelelően készültem. Utána összekaptam magam, sokat izmosodtam, jobban odafigyeltem a szárazságra, és a pózolásban is rengeteget javultam.

Második helyen Kemecsei Szonja (SZIE) zárt, a harmadik pedig Domina Fanni (METU) lett.

A teljes végeredmény itt olvasható.

A teljes cikket az unisport.hu oldalán olvashatod el.

Fotó: Fitness and Mass