Ugye te nem hiszed el őket? 5 tévhit a sminkelésről, amiket jobb elfelejteni

Napjainkban, amikor a drogériákban smink termékek széles választéka áll rendelkezésünkre szinte fillérekért, és az interneten mindent megtalálhatunk a tippeken-trükkökön át a sminkes videókig, azt hihetné az ember, hogy a sminkmítoszok ideje már lejárt, azonban ez közel sem igaz: olvass tovább, ha érdekel, mi van még a köztudatban, ami távol áll a valóságtól!

Ha sminkelsz, akkor te is biztos hallottad már, hogy az bizony nem tesz jót a bőrödnek, jobb a természetesség, de ha már van rajtad alapozó, akkor fényvédőre semmi szükség. Nos, ezeknek az állításoknak a fele sem igaz.

A sminkelés árt a bőrnek!

Nem a sminkelés, hanem a nem megfelelő higiénia, vagy a lefekvés előtti smink hanyag eltávolítása árthat neki. Ha minden este alaposan lemosod a sminked, tisztán tartod az ecseteid és szivacsaid, és figyelsz a bőröd ápolására, akkor a sminkeléstől nem lehet baj. Ne dőlj be az intő szavaknak!

Fotó / 123rf

Ha teszel alapozót, akkor nem kell fényvédőt is kenned.

Még ha az alapozód tartalmaz is fényvédőt, akkor is fontos egy külön réteggel tenni a smink alá, hiszen enélkül a napsugárzás gyorsan megteheti káros hatásait a bőrödön.

A smink termékeket akármeddig lehet használni.

A sminkeknek ugyanúgy, mint az ételeknek, van lejárati ideje, amire fontos figyelni, ugyanis a lejárt sminkek árthatnak a bőrnek, emellett pedig az arcon is máshogy festenek bizonyos idő után. Ha nincs feltüntetve az adott terméken, hogy kibontás után hány hónapig használható, akkor érdemes követni a hat hónapos szabályt, hogy tutira elkerüld a kellemetlenségeket.

smink
sminkFotó / 123rf

A drága smink jobb minőségű.

Míg bizonyos termékekre, például cipőkre és táskákra igaz lehet a drágább egyenlő jobb sztereotípia, addig a sminkeknél ez nem feltétlenül van így. Sok esetben a márkanevet kell megfizetnie a vásárlónak, és valójában egy drogériás termék sem rosszabb minőségű, de a pénztárcát kíméli.

Nem kell rendszeresen tisztítani a sminkecseteim, elvégre csak én használom őket.

A ruháid sem hordod a végtelenségig, mielőtt kimosnád őket, szóval az ecsetekkel sem kéne, hogy másképp legyen. Ha ezt elhanyagolod, akkor a felhalmozódott baktériumok miatt a bőröd fogja megsínyleni a hanyagságod.