Egy kis nosztalgia - Népszerű játékok, amelyeken a 2000-es évek fiataljai felnőttek

Ha van valami, amit mindenki szívesen felidéz a gyerekkorával kapcsolatban, akkor azok általában a különféle, nagy népszerűségnek örvendő játékok, amelyek egyszerűen senki gyerekszobájából nem hiányozhattak. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

Ha egy időgéppel visszamehetnénk 2000-es évek végére és megkérdezhetnénk az akkori gyerekeket, hogy mikkel játszanak, 10-ből 9 valószínűleg megemlítené az alább felsorolt játékok valamelyikét. De nézzük, melyek is voltak 10-15 évvel ezelőtt a legközkedveltebbek.

Lego

Igazi kreativitásforrás a Lego!
Igazi kreativitásforrás a Lego!Fotó / 123RF

A Lego sikeressége nemcsak a 2000-es években, hanem már jóval előtte is sokak kedvence volt, illetve napjainkban is töretlen. Rengeteg gyermek kreativitásához járultak hozzá ezek a színes kis építőkockák, a különböző filmekhez, mesékhez (pl. Star Wars, Harry Potter, stb.) kapcsolódó szettek pedig, csak tovább növelték a népszerűségét.

Bratz baba

A Bratz babák voltak a legdivatosabbak.
A Bratz babák voltak a legdivatosabbak.Fotó / 123RF

A klasszikus Barbie babák mellett a 2000-es évek végére már Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kaptak a Bratz babák. Ezek a különleges babák főként az olyan lányok körében voltak népszerűek, akik már kicsiként is csillogó szemekkel nézték a színes sminkekben és a csillogó ruhákban parádézó sztárokat. A divat szerelmesei valószínűleg a mai napig örömmel idézik fel a saját Bratz babájukat.