3 máig megoldatlan eltűnési eset, amelyektől éjszaka nem fogsz aludni

Az ember természeténél fogva szeret borzongani, ezt bizonyítják a rémtörténetek, a horrorfilmek és egyéb ijesztő alkotások és élmények. Előfordul azonban, hogy ezek a rémisztő sztorik hirtelen a való élet részévé válnak...

Az alábbi eltűnések mindegyike a mai napig megoldatlan, némelyik pedig annyira hihetetlen és nyomasztó, hogy bármelyik forgatókönyvíró megirigyelné!

A Lindbergh-bébi

Charles Lindbergh igazi sztárnak számított a múlt század elején. No, nem a némafilmek csillagaként vagy énekesként vívta ki magának ezt a címet: ő volt az első, aki egyvégtében szelte át az Atlanti-óceánt repülővel. Ezzel pedig örökre beírta magát a történelembe (és a bulvárlapok rovataiba is), ráadásul anyagi gondokkal sem kellett küzdenie: az élete tökéletes volt.

Charles Liendbergh
Charles LiendberghFotó / AFP

A sikerszéria és a gondtalanság 1932. február 29-én ért véget. Ekkor ugyanis elrabolták kisfiát, a kétéves Charles Jr.-t – egyenesen a bölcsőből –, miközben az egész család és a személyzet is otthon tartózkodott. Egy levélben 50 ezer dollár váltságdíjat követeltek a kisfiúért cserébe. Lindbergh ismertsége miatt óriási sajtófelhajtás övezte az ügyet, ami valószínűleg jelentősen hátráltatta a szakszerű nyomozást.

Charles Liendbergh Jr.
Charles Liendbergh Jr.Fotó / Pinterest

Ellentmondásos információk, hamis nyomok is nehezítették a folyamatot, az elrablók leveleikben azt állították, hogy a kisfiú még életben van. Később derült ki, mikor egy sofőr véletlenül egy félig betemetett gyereksírra bukkant, hogy a kis Charles már valószínűleg eltűnése éjszakáján életét vesztette.

Bár 1936-ban kivégeztek egy német bevándorlót a bűntettért, valójában az összecsapott nyomozás miatt a mai napig kétséges, hogyan tűnt el a kisgyermek – egyes elméletek szerint maga az apa volt felelős mindenért.

A Sodder gyerekek

Nem kevésbé furcsa a Sodder gyerekek eltűnése. A Sodder család nyugat-virginiai otthonában 1945. december 24-én éjjel óriási tűz ütött ki, amely mindössze 45 perc alatt porig égette a házat. A tízgyermekes családból a szülőpár és négy gyermekük sikerrel kijutott, azonban az öt legkisebb kimenekítése lehetetlen volt (a legidősebb fiú éppen katonai szolgálatát töltötte, nem volt otthon).

A Sodder gyerekek
A Sodder gyerekekFotó / Pinterest

Miután a szakemberek megfékezték a lángokat, elindult a tűzeset felderítése, melynek során meglepő dolgokra bukkantak: bár számos edény viszonylagos épségben maradt, az elvileg bennégett öt gyermek maradványait nem sikerült felfedezni. A tűz során valószínűleg nem képződött akkora hő, amely még a csontokat is maradéktalanul elégette volna, így bár a halotti bizonyítványokat kiállították a gyerekekről, a szülők valójában sosem hittek abban, hogy a tűzvész martalékaivá váltak.

Az esettel kapcsolatban több elmélet is napvilágot látott, ezek közül a legnépszerűbb, hogy a gyerekek valójában emberkereskedelem áldozataivá váltak, és a tűz az elrablók részéről csupán elterelésként szolgált.

Sarah Joe eltűnése

1979 februárjában egy öt főből álló csapat úgy döntött, a hawaii Mauin, hogy a napot egy csónakon töltik. Ez a motorcsónak volt a Sarah Joe, amely nem sokkal ezután eltűnt Hawaii történetének egyik legnagyobb viharában – az öt baráttal a fedélzetén. Természetesen azonnal a keresésükre indultak, de nem bukkantak rájuk, ami, valljuk be, nem meglepő egy tengeri tragédia esetében.

Sarah Joe
Sarah JoeFotó / YouTube

De akkor mitől is olyan rejtélyes ez az eltűnés? Nos, egy évtizeddel később a Marshall-szigetek egyik partszakaszán találták meg a Sarah Joe roncsait egy sír mellett, amelyben az öt eltűnt férfi egyike feküdt. A szigetcsoport mindegy 3.200 kilométernyi távolságban található Hawaii-tól. Hogy hová lettek a többiek, és ki temette el őt? Már sosem tudjuk meg...

Ha még több hasonló sztorira vagy kíváncsi, kattints ide!