Áldás vagy e-átok? Ezt teszik Budapesttel az elektromos rollerek

Sebesség, kényelem, fenntarthatóság, közösség, bérlés, jövés-menés, tudatosság, bulizás, ezt jelenti nagyvárosban élni, és pontosan az ezekkel járó igényeket elégítik ki az elektromos rollerek. Tényleg jó ez nekünk?

Erre – ahogy sok minden másra az életben – nincs egyértelmű válasz, de érett, felnőtt fejjel a legjobb, amit tehetünk, ha megvizsgáljuk az e-rollerek jó és rossz oldalát, hogy kiforrott, megalapozott és nem túl szélsőséges véleményt formálhassunk róluk.

Eszeveszett sebesség

A rollerek legnagyobb előnye és hátulütője is. Nincs kedved gyalogolni? Csak felpattansz egyre, és két buszjegy árából pontosan ott vagy, ahol akartál lenni.

A rollereknek van előnye és hátránya egyaránt.
A rollereknek van előnye és hátránya egyaránt.Fotó / Shutterstock

Viszont ez azzal is jár, hogy a hozzád hasonló Lusti törp turisták, akik nevezetességről nevezetességre járnak, hogy jobbnál-jobb szelfiket készítsenek, csordákba verődve vonulnak a járdán és/vagy biciklisávon. A dolgokat ugyanis látni kell, minden áron.

Részegek és akadályok

A veszélyes vezetők az e-rollerek legnehezebben feloldható problémái, mert drákói szigor nélkül ezeknek a megoldása csak az emberek szolidaritására van bízva, ami késés közben vagy részegen egyből szertefoszlik.

A rollerek elhelyezésében viszont sokat javultak a felhasználók, észrevehetően kevesebb az áthatolhatatlan e-roller csalitos, aminek mind örülhetünk. Ettől függetlenül érthető, ha valakit idegesítenek a szanaszét hajigált járgányok szerte a városban. Elvégre a biciklijüket se dobálják el az emberek össze-vissza, a rollert miért lenne szabad?

A rollerek elhelyezésében sokat javult a felhasználók magatartása, észrevehetően kevesebb az áthatolhatatlan e-roller csalitos.
A rollerek elhelyezésében sokat javult a felhasználók magatartása, észrevehetően kevesebb az áthatolhatatlan e-roller csalitos.Fotó / Shutterstock

Szóval az elektromos rollerek kicsit olyanok, mint az okostelefonok, szuper, hogy vannak, de néha jó lenne egy kis szünet belőlük, mert páran nem a legmegfelelőbb módon használják őket.

Fent nem találtad legnagyobb aggályodat az e-rollerekkel kapcsolatban? Lehet, hogy azért, mert egy bődületesen nagy tévhit, amit a Travelo cikkében már rég megcáfoltak.