Kiskutyás kép a srác Tinderén? - Ezt jelenti valójában

Ki ne akarná a szuperképességet, mellyel megfejtheti mások Tinder profilja mögötti szándékát? A kutatók segítségével most betekinthetünk a fejekbe.

Gondoltad volna, hogy több van egy Tinderen elrejtett kiskutyás kép mögött, mint puszta jópofizás? Egy evolúciós pszichológus szerint ha ilyet látunk, akkor az jó jelzés lehet arra vonatkozóan, hogy milyen fajta kapcsolatra vágyik a profil tulajdonosa.

Több van mögötte, mint a jópofizás.
Több van mögötte, mint a jópofizás.Fotó / 123rf

Maryanne Fisher, a kanadai Saint Mary Egyetem kutatója 750 férfit és nőt vizsgált aszerint, hogy milyen kapcsolat elérése érdekében vannak fent a híres randi appon. Kutatása szerint, amelyet egy szaklapban közölt, azok a férfiak, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek, 80 százalékban hívják segítségül a kutyás képek varázsát. Akik lazább viszony reményében regisztráltak, 50 százalékban tettek ki ilyen képet magukról, rájuk egyébként jellemzőbb, hogy inkább mellkasukkal, motorbiciklijükkel, hajójukkal vagy egy kifogott hallal akarják magukra felhívni a figyelmet.

A szakértő szerint erősen tartja magát az a hit, hogy a kutyás képek tudat alatt megbízhatóságot és felelősségteljességet sugallnak, hiszen egy kutyáról való gondoskodás nagy anyagi és időbefektetés a tulajdonos részéről. A posztolók így azt gondolják, hogy a profiljukkal találkozó nők majd azt hiszik, a férfi ugyanezt hajlandó lesz a közös kapcsolatért is megtenni, mondta el Fisher a The Times magazinnak.

A nők kevésbé szívesen húznak jobbra olyan férfiakat, akiknek a képén macska szerepel.
A nők kevésbé szívesen húznak jobbra olyan férfiakat, akiknek a képén macska szerepel.Fotó / 123rf

Egy hasonló kutatás eredménye szerint az is igaz, hogy a nők kevésbé szívesen húznak jobbra olyan férfiakat, akiknek a képén macska szerepel. 700 nő (18 és 24 év közöttiek) megkérdezésével készült a vizsgálat, amely során összesen négy képet mutattak az alanyoknak két férfiról, akik az egyik képen macskával, a másikon anélkül szerepeltek. Az alanyoknak különböző tulajdonságokat kellett az egyes képekhez társítaniuk, és sajnos nem a macskás képek nyertek. Az alanyok a macskás férfiakat kevésbé férfiasnak, nem túl jó társaságnak, zártabbnak, vagyis kevésbé vonzónak találták.