Időgép: Ilyen volt egy átlagos tini szobája a ‘90-es években - Galéria

1/6
Lávalámpa: A legmenőbb kellék, ami egyből átalakította a szobát a legfelkapottabb bulihellyé vagy lazulós kuckóvá. A lényeg, hogy a lehető legélénkebb színeken világítson és minél nagyobb legyen.
2/6
Baldachin: Minden lánynak volt, akinek nem volt, az erről álmodott. Az évtized csajos látványvilága tele volt rózsaszín bársony melegítőkkel és strasszkövekkel, a hercegnős stílus legfontosabb eleme pedig a baldachinos ágy volt.
3/6
Akármennyi plüssállat: Ahogy említettük, a korszakra távolról sem volt jellemző a minimalizmus, a plüssállatok így minden színben, mennyiségben és méretben fontos díszítőelemek voltak. A tinikor mellett megfértek a gyermekkor emlékei is a szobában, valószínűleg ezért is voltak olyan tömöttek ezek a szobák.
4/6
Mini televízió: Ha akármilyen saját tévéd volt, te élted minden tini álmát, de a helyes kis hordozható, mini tévék különösen menőnek számítottak, ahogy minden más, akkoriban elterjedő technológiai ketyere.
Fotó / Getty Images
5/6
Poszterek: Szinte mindegy volt, hogy ki van rajta, az volt a lényeg, hogy annyi poszter legyen a falaidon, amennyi mellett már nem látszik a fal. Persze a cél az volt, hogy ezeket a magazinokból beszerzett kincseket olyan zenekarok, énekesek, színészek borítsák, akiket akkoriban imádtál.Fotó / Getty Images
Fotó / 123RF
6/6
Kazettás magnó vagy hi-fi: A 90-es években kezdett a tömegek számára is elérhető lenni a szórakoztatást szolgáló technológia, ami természetesen azonnal a tinik minden álma lett. Aki ilyesmit kapott, az igazán szerencsésnek érezhette magát.Fotó / 123RF