Ezek a világ legbizarrabb ételei - Megkóstolnád őket?

1/10
Olajban sült tarantella - Ez a kambodzsai fogás nem meglepő módon először ínséges időkben terjedt el, ám furcsa módon a népszerűségét a mai napig megőrizte és országszerte kapható.
2/10
Muktuk - Grönlandi ínyencség a bálna bőre és zsírja, amit nyersen vagy savanyítva fogyasztanak. Elég rágós, de komoly előnye, hogy tele van C- és D-vitaminnal.
3/10
Nyers csirke - Tonhal sashimiről már biztos hallottál (a sushi unokatestvére), de nem gondoltad volna, hogy csirkéből is el lehet készíteni. Ha kedvet kaptál, csak óvatosan a nyers hússal otthon.
4/10
Tonhal szemgolyó - Semmi sem megy kárba a halból, ha a japánokon múlik. Ennek a nagyméretű halnak a szeme külön csomagolva, olcsón kapható a szupermarketekben, de éttermekben is rendelhető.
5/10
Szecsuáni nyúlfej - Húsvét közeledtével aktuális téma, igaz itthon nem esszük meg a húsvéti nyuszit. Ettől még Kína délnyugati részén előszeretettel fogyasztják ezt a csípős fogást, ami ott közkedvelt csemege.
6/10
Pálmafúró bogár lárva - Vajon sütik ki a lárvákat, akik a pálmafák tövébe fúrják be magukat. Ha egyszer muszáj lenne elfogyasztanod, képzeld, hogy magas proteintartalmú nudlit eszel.
7/10
Fehérhangya-tojás leves - Ez a laoszi finomság hangyatojást és embriót is tartalmaz, sőt még pár fiatal hangyát is az extra íz kedvéért. Sokan szeretik, az íze állítólag a rákra hasonlít.
8/10
Kutyaleves - Valaha népszerű étel volt Dél-Koreában a boshintang, amit nagyon egészséges levesnek tartottak, de manapság már nem kapható éttermekben, csak az idősebb generáció emlékeiben él.
9/10
Kacsaembrió - A Fülöp-szigeteken és Vietnámban is népszerű street food ez a csemege, elvileg még afrodiziákumként is használható. A tojásokat 20 napig hagyják fejlődni, mielőtt megfőznék őket.
10/10
Jávorszarvas kocsonya - Bár a kocsonyát itthon is szívesen fogyasztjuk, a kanadai verzió a jávorszarvas orrából készül, ami méltán érdemli ki a „bizarr” jelzőt.