Naponta látod őket, ezt mégsem sejtetted! Tudod, mit jelentenek a nagy cégek logói?

1/10
Airbnb - A cég logója összetett jelentéssel bír, mivel három különböző elemből épül fel. Tartalmaz egy emberi fejet (ezt a legnehezebb belelátni, de ha ők mondják, elhisszük, hogy középső GPS-ikon egy fej is lehet), amely a felhasználót szimbolizálja, egy szív alakú motívumot a szeretet jeleként, egy helyhatározó ikont, ami a szálláshely elhelyezkedésére utal. A három elem pedig együttesen a cég nevére utaló “A” betűt alkotja.
2/10
Subway - A Subway magyar jelentése földalatti, így nem olyan meglepő, hogy a vállalat logójának szélein található nyilak a metró aluljárók ki- és bejáratára utalnak. A zöld szín az egészséges alapanyagokat, a sárga pedig az örömöt és az optimizmust jelenti.
3/10
FedEx - A FedEx logóján első ránézésre nem látunk semmi érdekeset, azonban ha jobban megnézzük, az “E” és az “x” betű között egy fehér nyilat fedezhetünk fel, ami a gyors kiszállításra utal.
4/10
Haribo - Gondolkodtál már rajta, hogy miért pont medve alakja van a gumimacinak? A választásnak egészen egyszerű oka van. A céget alapító Hans Riegel kezdetben egy vásáron árulta cukorkáit, ahol egy táncoló medve volt a látványosság. A cég nevének választása sem véletlen, az alapító nevének kezdőbetűiből (HAns RIegel) és szülővárosának első két betűjéből áll (BOnn).
5/10
Mozilla Firefox - Kevesen tudják, hogy a logón valójában nem egy róka látható, hanem egy vörös macskamedve. Az állat Kínában használt nevének szó szerinti angol fordítása a “firefox”, így nem meglepő a logóválasztás.
6/10
Amazon - A világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak a cége az Amazon. Sokan azt gondolják, hogy a logón egy mosolygós fej látható, azonban a nyíl azt jelképezi, hogy az Amazonnál A-tól Z-ig bármit meg lehet vásárolni.
7/10
Orbit - Az Orbit rágógumi logójának jelentésével csak nagyon kevesen vannak tisztában. Az “O” betű valójában a Földet jelöli, amelyen a Nap fényének megvilágításához képest váltakozik az éjszakai sötétség és a nappali világosság.
8/10
Toblerone - A svájci csokoládé márkának ikonikus hegycsúcs alakja a Matterhorn csúcsát jelképezi, azt azonban kevesen tudják, hogy egy medve is el van rejtve a logójukon. A csokoládé Bernből származik, amit a “medvék városának” is neveznek.
9/10
Sony Vaio - A Sony notebookjainak elnevezése a Vaio, amelynek betűi is komoly jelentéssel bírnak. A V és az A analóg hullámot formázva az analógiát jelöli, míg az I és az O a bináris kód (1 és 0), azaz a digitalizáció jele. Így jelképezték az analóg és a digitális találkozását.
10/10
Toyota - Ha téged is érdekel, hogy mit jelent az a sok kör a híres autómárka logójában, most eláruljuk: valójában a Toyota szó minden betűje bele van rajzolva a logóba, amit ezzel a körkörös ikonnal tudtak ábrázolni.