Mit keresnek ott?! A legfurcsább tárgyak, amik megjárták a világűrt

1/5
Sonkás szendvics - Ez a tárgy természetesen nem maradt az űrben, ugyanis John Young, akinek a szendvics rövid kirándulását köszönhette, jóízűen elfogyasztotta. Az űruzsonna 1965-ben történt, amikor az asztronauták csupán instant, a valódi ételre cseppet sem emlékeztető pépeket ehettek munka közben. Nem csoda, hogy Young vágyott a hazai ízekre…
2/5
Tesla - Az egyik legfurább és legújabb űrbe küldött tárgy nem más, mint Elon Musk Tesla Roadster típusú sportautója, amely 2018 óta kering a semmiben, egy ideig élő közvetítésen is követhettük, mi történik vele. Az üzletember egyébként saját fejlesztésű rakétájának teszteléseként lőtte ki az autót.
3/5
Játékfigurák - A LEGO is együttműködött már a NASA-val. Amikor a szervezet a Jupiter megismerése végett elindította Juno nevű űrszondáját, arra néhány LEGO figura is felkerült abban a reményben, hogy ez bátorítja majd a gyerekeket, hogy a tudomány és a technika területén tevékenykedjenek később.
4/5
Fénykard - Luke Skywalker fénykardjának markolata 2007-ben tett egy rövid űrkitérőt. Az apropó a Star Wars bemutatójának 30. évfordulója volt, és a kelléket maga George Lucas bocsátotta a NASA rendelkezésére.
5/5
Slime - Meglepő, de Elon Musk rakétáinak nem csak az űrben lebegő sportkocsit köszönhetjük. A SpaceX keretein belül slime-ot is juttattak a Nemzetközi Űrállomásra. Ennek persze nem csupán a játék a célja: a slime használata során az ott dolgozók megvizsgálják, hogyan viselkedik ez a furcsa halmazállapotú anyag a világűr speciális körülményei között.