Éttermi tiltólista: ételek, amiket messziről kerülj, ha jót akarsz magadnak!

Fotó / 123rf
1/5
Pizza olyan helyen, ahol nem ez a specialitás - Ha készítettél már valaha pizzát otthon, tudod, mennyire olcsón ki lehet hozni. Természetesen ezt az éttermek is tudják, és kihasználják. Könnyen lehet, hogy éttermi áron olyasmit kapsz, mint a boltban fagyasztva. Ha pizzát szeretnél enni, menj inkább olyan helyre, ahol igazán profin csinálják és megkapod, ami a pénzedért jár.Fotó / 123rf
Fotó / 123rf
2/5
Olyasmi, amit otthon is el tudsz készíteni - Persze érthető, ha a szülők mindig rántott húst és sültkrumplit rendelnek a kisebb gyerekeknek, abban a reményben, hogy ezt legalább megeszi. Neked azonban mégis ajánlott valami újat kipróbálni, ha már kimozdultál. Kicsit lapozz tovább a spagettinél, és ki tudja, lehet, hogy új kedvencet találsz!Fotó / 123rf
Fotó / 123rf
3/5
Kenyér - Ha hat szelet kenyeret hoznak neked ki egy kiskosárban, és te csak egyet vagy kettőt eszel meg a halászlé mellé, szerinted mi történik a többivel? Ugyanaz, mint előtte akárhányszor: visszaviszik és újra feltöltik a kosarat, majd megkapja valaki más. Ki tudja hány asztalon járt már az a kenyér, amit letesznek eléd? Tisztelet a kivételnek.Fotó / 123rf
Fotó / 123rf
4/5
Salátabár vagy svédasztal - Bár elképzelhető, hogy a világjárvány végleg eltörölte az ilyesmit, ha egyszer vissza találnának jönni, jó, ha tudsz róla, hogy mennyi veszélyt rejt a dolog. Az étteremben megforduló gyerekek könnyen belenyúlhatnak bármibe és a felnőttek sem jobbak: nem a megfelelő szedőt használják vagy köhögnek, tüsszentenek egyet. Valószínűleg nem lesz komoly bajod tőle, de nem valami gusztusos dolog.Fotó / 123rf
Fotó / 123rf
5/5
Leves - Akárcsak a napi ajánlat, a leves is kiváló lehetőség arra, hogy a szakács bármit beledobjon, ami éppen megmaradt, hiszen a maradékok felhasználásával rengeteget lehet spórolni, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Arról nem is beszélve, hogy a napi ajánlat könnyen lehet, hogy ugyanaz, mint a tegnapi.Fotó / 123rf