Naponta látod őket, ezt mégsem sejtetted! Tudod, mit jelentenek a nagy cégek logói? II. rész

1/7
LG - Az elektronikai termékeket áruló vállalat vöröses logójáról a legtöbbeknek elsőre egy kacsintó arc ugrik be. Ha azonban jobban megfigyeljük, kirajzolódik, hogy az “arc orra” valójában egy L betű, míg az arcot a G betű formázza meg.
2/7
Pinterest - A Pinterest egy amerikai közösségi képmegosztó oldal, ahol bármilyen képet megtalálhat az ember. Innen ered a “pin” tag, amely angolul gombostűt jelent. A cég logójának kezdőbetűjében ezt jelenítették meg a tervezők.
3/7
Forma-1 - Habár mára lecserélték egy jóval letisztultabbra, a korábbi Forma-1 versenysorozat logója is igazán érdekes volt. A piros rész a sebességre és az erőre utalt, míg a fehér F-betű a tisztaságra. A két minta között pedig kirajzolódott az 1-es szám. A logót azért cserélték le, mivel állítólag sokan nem vették észre a számot.
4/7
Beats by Dr. Dre - Első pillantásra a Beats logója csak egy piros kör, és egy fehér “b” betű. Ha azonban jobban megnézzük, felfedezhetjük benne a fejhallgatót használó fej motívumot. Tökéletes logó egy audit-termékeket gyártó cég számára.
5/7
Gillette - A borotvamárka logója elég egyszerűnek tűnik, hiszen csak a vállalat nevét rejti. Azonban kevesen veszik észre, hogy a G és az i betűk csúcsai pont úgy állnak, mintha egy borotvával vágták volna el őket.
6/7
Adidas - Az ikonikus három csík valójában egy hegyet ábrázol. Ezzel jelképezik azokat a kihívásokat, amikkel az embereknek nap-mint-nap meg kell küzdeniük az életben.
7/7
Google - A logó tervezője elmondta, hogy sokféle kombinációt kipróbáltak a végleges színek előtt. A végső terv azt jelképezi, hogy a Google-nél nem a szabályok szerint játszanak, és képesek a szórakozásra is. Emiatt van az, hogy a színismétéseket megtöri a zöld “l” betű.