A gyermekkor ízei: menzakaják, amikre szívesen gondolunk vissza

Fotó / Nosalty
1/7
Betűtésztás paradicsomleves - Talán azért szerették annyian a paradicsomlevesnek ezt a változatát, mert nem sok köze volt a paradicsomhoz. A betűtésztából próbáltunk szavakat kirakni, amíg az ügyeletes tanár ránk nem szólt a malackodásért.Fotó / Nosalty
Fotó / Nosalty
2/7
Bolognai spagetti - Ha valamiből mindig repetázni akartunk, az ez volt. Visszagondolva alig volt a tésztán valami szósz, az olasz konyhához mégkevesebb köze volt, mégis imádtuk.Fotó / Nosalty
Fotó / 123RF
3/7
Tejbegríz - Egy másik a kedvenc ebédeink közül. Az, hogy ki eszi összekeverve és ki tartja az összekevert kakaós tejbegrízt undorítónak, örök beszédtémát adott.Fotó / 123RF
Fotó / 123RF
4/7
Menza tea - Reggel még félig álomban bebotorkálni, és teletölteni a poharad forró teával, amiben literenként fél kiló cukor volt, azonnal felébresztett. Senki sem tudja, pontosan mitől volt annyira finom az a tea, de már érthető, honnan volt annyi energiánk.Fotó / 123RF
Fotó / Pinterest
5/7
Piskótakocka csokiöntettel - Bár a piskóta száraz volt, a csokiöntet pedig minimális kakaót látott, ez volt a legfőbb kedvenc, senki ki nem hagyta volna. Ha ez volt az ebéd, valahogy sokkal hosszabb lett a sor is.Fotó / Pinterest
Fotó / Getty Images
6/7
Rántott hús - Ha karácsony tájékán, péntekenként vagy március 15-én rántott húst kaptunk céklával, már tényleg éreztük, hogy valóban ünnep van. Szépek a gyermekkor apró örömei.Fotó / Getty Images
Fotó / Pinterest
7/7
Grízes tészta - Ha jobban belegondolsz, a darált búzával megszórt tészta lekvárral leöntve valójában nem egy nagy ötlet, és nem is túl egészséges, de tészta volt, édes volt és utána ragacsos arccal még boldogabban lehetett mászókázni.Fotó / Pinterest